Elä✓ää – niin elävää, että tunnet eläväsi

Elä✓ää – niin elävää, että tunnet eläväsi

mennessä | helmi 9, 2023 | Työhyvinvointi | 0 Kommenttia

”Voit löytää merkitystä elämääsi myös siitä, että autat toisia löytämään merkitystä.” (K.M. Keith. Kaikesta huolimatta. Merkityksellisen elämän kymmenen käskyä. 2003)
Kukaan ei meistä roihua joka päivä. Aina voi luovuttaa. Minulle oli kova luovuttamisen paikka, kun päätin hakea yritykseni konkurssiin vuoden 2002 loppusyksystä. Jean Ramsay on todennut, että yrittäjän vastakohta on luovuttaja. Minun kasvuni ihmisenä kuitenkin vauhdittui luovuttamalla. Rohkeuden takana on pelkojen selättäminen. Paini uskomusten molskilla. Ponnistus elossa olemiseen. Ja nyt – olen parempi sparraaja, kun tiedän kuinka paljon rohkeutta uuteen, tuntemattomaan lähteminen vaatii.

”Ihminen elää kuin ei koskaan kuolisi ja kuolee ilman että on todella elänyt.” (Mats ja Susan Billmark. Elä enemmän, stressaa vähemmän. 2015)
Minulle oli kova luovuttamisen paikka, kun päätin hakea yritykseni konkurssiin. 1990- luvun laman kynnyksellä ottamani valuuttaluotto oli minulle möhköfantin kokoinen vastus. Siitä en selvinnyt. Konkurssiprosessin jälkeen sain soviteltua Nordean ja Finnveran kanssa takausveloilleni 10 vuoden maksuohjelman. Vuonna 2015 olin lopullisesti vapaa. Luovuttamalla löysin itseni ihmisenä, elävänä olentona. Päätin, että olen rehellinen itseäni kohtaan ja seuraan unelmiani perille asti.

”Seuraa ekstaasiasi, niin ovi aukeaa sinne, missä äsken ovea ei vielä ollut.” (Antropologi Joseph Campbell)
En halunnut elää harmaahiirenä, joka välillä käy juoksupyörässä. Elämäni on vienyt minut työn, yrittämisen, luovuuden ja elämän arvojen pohdintaan. ”Elä” ja” Yritä” sanoista muodostui elämänkatsomukseni, filosofiani. Sain vapauden lähteä sparraajaksi auttamaan ja haastamaan taiteilijoita, yrittäjiä, yrittäjäksi aikovia ja muutosta elämäänsä hakevia. Syntyi myötätunto niin itseä kuin muita kohtaan.
Missioni on kannustaa elämään arjessa, juhlassa ja työssä – sytyttää ihmisessä
Liekki
Rohkeus
Intohimo
Tahdonvoima
Itsetunto
Asenne
Usko omaan tekemiseen
Sinnikkyys
Sisu

”Jos haluat olla vapaa, mene sisällesi.” (Minna Marsh. Intohimo: Sytytkö? 2017)
Unelmoinnin tavoitteena on parhaimmillaan unelman eläminen todeksi. Se vaatii rohkeutta kasvaa ihmisenä täyteen mittaan.
Elävä ihminen on mahdollisuus myös työelämässä. Sinussa ja minussa piileskelevä intohimo herää eloon. Innostus kukoistaa ja oikeassa ympäristössä roihahtaa liekkiin. ”Unelmat ovat meidän yhteinen ikkunamme kohti huomispäivän ydintä.” (Claes Andersson: Luova mieli.2002)

Mitä jos sinä haastaisit ylittämään rajasi?
Mille tasolle sinä olet laittanut rimasi kasvaa ihmisenä?
Käytätkö riittävästi aikaa sinulle merkityksellisten asioiden kanssa?

Tervetuloa mukaan keskusteluun LinkedInissä.

Blogi: Pekka Krook (9.2.2023)

Kirjoittaja viettää tänä vuonna 20-vuotistaiteilijajuhlaansa sparraajana. ”Haastan, kärjistän, kannustan, etsin, ideoin, kysyn, kuuntelen, kyseenalaistan, valmennan, ohjaan, tuen, tiivistän, innostan, avaan ovia ja vien uuden tiedon lähteelle. Sparrattavien auttaminen kehystää merkityksen elämääni.”  Ota yhteyttä, jos etsit vastauksia kysymyksiin: Mitä näkyy unelmieni ikkunasta? Onko se hetken auki? Mihin kuljen? Milloin saavun perille? Mitä mieleni kuvittaa elävään elämääni? Pekan löydät Sparraustehtaasta.