Hyvinvoiva työntekijä ja tuloksellinen ryhmä

Hyvinvoiva työntekijä ja tuloksellinen ryhmä

mennessä | maalis 20, 2024 | Kirjaesittely | 0 Kommenttia

Kirjaesittely: Matti Nokela 20.3.2024

Takanani on lähes 40 vuoden ura työnohjaajana. Tuosta ajasta puolet olen toiminut johdon työnohjaajana. Olen ollut perustamassa Suomen Työnohjaajat ry:tä sekä aloittamassa johdon työnohjaajien koulutusta. Vuosikymmenien varrella minulle on kertynyt paljon kokemusta siitä, millaiset asiat vaikuttavat hyvinvointiin työssä ja työn tuloksellisuuteen. Kokemusteni perusteella halusin kirjoittaa ajatuksiani siitä, mitkä ovat työnohjauksen perusasiat – auttaa työn tekijöitä voimaantumaan ja voimaan hyvin omassa työssään. Syntyi kirja ”Hyvinvoiva työntekijä ja tuloksellinen ryhmä”.

Hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden pohjana on, että organisaation perustehtävä on selkeä. Yhtä lailla tärkeää on selkeä tietoisuus siitä, mitä esimies työntekijältä odottaa sekä hyvä vuorovaikutus ja työstä saatava kannustava palaute. Kirjani etsii vastausta kysymyksiin: Miten ihminen voi hyvin osana organisaatiota? Miten rakennetaan tuloksellinen ryhmä – hyvin toimiva työyhteisö?

Selkokielinen ja havainnollinen kirjani rohkaisee ja opastaa jokaista ottamaan itse vastuun omasta hyvinvoinnistaan. Kirjassa esiteltävä selkeä ryhmädynamiikkamalli opastaa työyhteisöjä kehittämään sekä työyhteisön että yksittäisen työntekijän hyvinvointia ja tuloksellisuutta.

Matti Nokela on koulutukseltaan erityisopettaja ja johdon ja henkilöstön työnohjaaja. Hän on toiminut yli 30 vuotta työnohjaajana, työhyvinvointivalmentajana sekä kriisikouluttajana työpaikoilla. Matista ja hänen työstään voit lukea lisää LinkedInistä. Uutuuskirja, Hyvinvoiva työntekijä ja tuloksellinen ryhmä, löytyy mm. kustantajan, Basam Books’n verkkokaupasta.