Intohimona asiakas

Intohimona asiakas

mennessä | helmi 7, 2024 | Kirjaesittely | 0 Kommenttia

Kirjaesittely: Katiye Vuorela 7.2.2024

Uskon, että me suomalaiset voimme toimia maailmanvalloittajina muiden tavoin. Olemme käteviä teknisesti ja meillä on sitä kuuluisaa sisua. Voisimme luoda maailmalla kiinnostavia tuotteita ja palveluja. Meillä on kaikki mahdollisuudet ymmärtää, mitä asiakkaat haluavat, ja uskon, että asiakas ja hänen ymmärtämisensä on vain tahtokysymys. Olemmehan jo kerran osuneet hetkittäin kultasuoneen ymmärtämällä puhelimen merkityksen ihmisille.

Yritys ei voi unohtaa mitään sidosryhmäänsä, mutta niiden syy-seuraus-suhde on ymmärrettävä. Kaiken alku ja juuri ovat asiakkaat ja heitä kiinnostavat tuotteet ja palvelut. Muut sidosryhmät muodostuvat omistajista, henkilöstöstä ja yhteiskunnasta. Ilman asiakkaita ei ole myytyjä tuotteita eikä ilman asiakkaita ole työpaikkoja. Asiakkaiden kuuntelu auttaa tuottamaan ja myymään oikeanlaisia tuotteita ja palveluja. Innostunut henkilöstö haluaa asiakkaan parasta ja sitoutuneen henkilöstön intohimona on auttaa asiakasta menestymään.  

Asiakastyytyväisyyden ja asiakaskokemuksen mittaaminen on yleistynyt Suomessa, mutta se on vasta ensimmäinen askel asiakaslähtöisessä toiminnassa. Asiakas kertoo mielellään, miten yrityksen tuotteita tai palveluja kannattaa kehittää. Asiakkailta pitää vain ymmärtää kysyä ja malttaa kuunnella. Lähinnä asiakasta työskentelevä henkilöstö tuntee asiakkaat parhaiten ollen tärkeä tiedonlähde.  

Alkuvuodesta 2024 julkaistussa kirjassa Kadotettu asiakas tutustutaan yrittäjiin ja yrityksiin, joissa liiketoiminnan johtotähtenä on toiminut oman henkilöstön kautta asiakkaan tarpeisiin vastaaminen sekä esitellään moderni tapa lähestyä asiakasymmärrystä. Kirja pohjautuu lisäksi yli kaksi tuhatta suomalaista kattavaan tutkimukseen sekä omaan kokemukseeni markkinoinnin ja viestinnän johtotehtävissä sekä kansainvälisissä että suomalaisissa yrityksissä. Tutkimuksesta voi lukea lisää täältä .

Katiye Vuorela (KTM) on pitkän linjan pörssiyhtiön johtoryhmäläinen, vastaten markkinoinnin, viestinnän, asiakastutkimuksen ja brändinhallinnan osa-alueista. Hän toimii tällä hetkellä yrittäjänä ja konsulttina, tietokirjailijana sekä sijoittajana. Katiye on tutkinut yritysten asiakasymmärryksen tasoa ja julkaissut juuri kirjan empaattisen ja välittävän toiminnan merkityksestä kaupallisissa onnistumisissa.

Löydät Katiyen LinkedInistä ja Instagramista. Kirja on saatavilla painettuna kirjana, äänikirjana sekä e-kirjana ja tilattavissa monesta paikasta – löydät ne täältä.