Verkostoitumisen taito on yksi tärkeimmistä taidoista työelämässä

Verkostoitumisen taito on yksi tärkeimmistä taidoista työelämässä

mennessä | kesä 13, 2024 | Kirjaesittely | 0 Kommenttia

Kirjaesittely: Laura Lindsberg 13.6.2024

Verkostoitumisen taito on käytännönläheinen kirja, joka avaa verkostoitumisen maailmaa inhimillisestä näkökulmasta. Kirja korostaa, että verkostoituminen ei ole vain ammatillisten kontaktien luomista, vaan aitojen ihmissuhteiden rakentamista, jotka rikastuttavat elämää monin tavoin.

Verkostoituminen on ihmisten välisiä kohtaamisia, joilla on suuri merkitys uran kannalta. Se onkin yksi työelämän tärkeimmistä taidoista, jota jokainen voi kehittää oman työuransa tueksi. Parhaimmillaan verkostot auttavat löytämään suuntaa urapolulla, mutta niillä on valtava merkitys myös arjen hyvinvoinnissa ja työssä jaksamisessa. Verkostojen avulla on mahdollisuus oppia uutta, kasvaa ammatillisesti, inspiroitua työnhaussa sekä saada tukea työtehtävissä.

Verkostoitumisen taito -kirja tarjoaa käytännön vinkkejä ja esimerkkejä, miten aloittaa verkostoi-
tuminen ja kuinka olla aidosti oma itsensä verkostoitumistilanteissa. Kirjassa keskitytään työelämään, mutta huomioidaan muutkin kuin vain työssä tapahtuvat asiat. Muun muassa arjen haasteet, harrastukset, hyvinvointi ja perhe vaikuttavat kokonaisuuteen – verkostoituminen on ennen kaikkea työelämän inhimillisyyttä. Kirja korostaa yhteisöllisyyden ja vastavuoroisen tuen merkitystä, erityisesti nykyisessä digitalisoituneessa maailmassa, jossa henkilökohtaiset yhteydet ovat arvokkaampia kuin koskaan. Kirjaan on haastateltu verkostoitujia ja eri alojen ammattilaisia Perttu Pölösestä Riku Rantalaan ja Amel Gailyyn.

Laura Lindsberg (KTM, TtK) on markkinoinnin ja verkostoitumisen ammattilainen, joka on julkaissut maaliskuussa 2024 kirjan Verkostoitumisen taito (Alma Talent). Vuonna 2011 Laura perusti Finland Young Professionals -verkoston (FYP) edistämään nuorten ammatillista verkostoitumista yritysten sisällä ja niiden välillä. Hänen tavoitteenaan on levittää tietoisuutta verkostoitumisen hyödyistä ja antaa käytännön vinkkejä siitä, kuinka löytää omat tapansa verkostoitua ja menestyä työelämässä.

”Verkostoitumisen taito” -kirjan löydät niin painettuna kirjana kuin ääni- ja e-kirjana Alma Talentin verkkokaupasta. Lauran kanssa voi verkostoitua sekä LinkedInissä että Instagramissa, jossa hän myös jakaa ajatuksiaan verkostoitumiseen liittyen. Puheenvuoro- ja muissa kyselyissä Lauraan voi olla yhteydessä hänen kotisivujensa kautta. Sivuilta löytyy lisäksi laajempaa listaa verkostoitumiskirjallisuudesta.