Milloin työelämä on elävää? Mitä on tulevaisuus?

Milloin työelämä on elävää? Mitä on tulevaisuus?

mennessä | maalis 13, 2023 | Työelämän kehittäminen | 0 Kommenttia

Elävää Työelämää® – sivusto on ottanut ensiaskeleitaan ja tämä on 10. blogi. Olemme kiitollisia kaikille teille, jotka olette uskoneet visioomme ja lähteneet kanssamme rakentamaan elävää työelämää tuomalla näkyville niitä asioita, joista hyvän työelämän tulevaisuus rakentuu.


Kyselimme jo vuosi sitten, millaisia sanoja sanapari Elävää Työelämää tuo mieleen. Teimme siitä kuvan mukaisen sanapilven. Ei ole yllätys, että noita sanoja löytyy meidän kirjoittamien puheenvuorojen lisäksi suurenmoisten Peter Peitsalon, Kati Pääkkösen, Mari Seppäsen, Pekka Krookin, Tom Hagelbergin ja Mika Pesosen kirjoittamista blogeista. Kertooko se, että unelma elävästä työelämästä koostuu monista erilaisista asioista ja silti se on yhteinen?


Kun lähdimme rakentamaan unelmaamme, oli kummallakin ”vasara ja pieni pussillinen nauloja”. Niillä välineillä, ja alan ammattilaisten avustuksella rakensimme sivuston, jossa puhutaan elävästä työelämästä ja tulevaisuudesta. Mukaan rakentamistyöhön ovat tulleet kaikki sivustolle puheenvuoroja kirjoittaneet asiantuntijat ja keskusteluihin jossain muodossa osallistuneet. Sen myötä luettavaksemme on tullut viisaita sanoja – kokemuksia kehittämisestä ja kokemuksia elämästä. Jokaisella on ollut käsissään tärkeimpiä työkalujaan ja omia materiaalejaan, ja niin meillä on alkanut mahdollisuus rakentaa yhdessä jotain vähän suurempaa. Rakennamme yhteistä visiota siitä, että elävä työelämä voisi olla totta tänään ja vielä huomennakin – siis silloin, kun tulevaisuus alkaa.


Tuntui saavutukselta saada sivusto avattua ja ensimmäiset askeleet on nyt otettu. Olemme oppineet paljon uutta ja löytäneet verkostoomme uusia ihmisiä. Olemme nähneet, että jo nyt kirjoitettuja sanoja on luettu ja niillä on ollut vaikutusta. Jokaisen blogin jälkeen on lukijamäärä ollut hieman isompi – sen kertoo googlen käppyrät – ja jokaisen blogin jälkeen olemme iloinneet viisaista sanoista ja ajatuksista, joita olemme saaneet sivustolla jakaa. Nämä tärkeät ensimmäiset askeleet saavat meidät kaipaamaan kuitenkin vielä jotain enemmän. Toivoisimme pääsevämme enemmän yhteisten keskustelupöytien ympärille hakemaan uusia näkökulmia – siten voisimme saada enemmän aikaan – yhdessä!


Tervetuloa mukaan keskusteluun LinkedInissä. – rohkeudella!


yt Sari Marita ja Merja

Blogi: Merja Hynynen ja Sari Marita Ikäheimo (13.3.2023)

Kirjoittajat ja sivuston ylläpitäjät ovat, paitsi fiksuja ja filmaattisia, myös palautteidenkin mukaan taitavia ammattilaisia. Heitä voit lähestyä työelämän kehittämiseen liittyvissä asioissa tai kun oma ajattelusi kaipaa selkiyttämistä. Meidät löydät SopuSointu Hyvinvointipalvelut (Sari Marita) ja Työnohjauspalvelu Helmi (Merja).