Elävää Työelämää® alkaa elää!

Elävää Työelämää® alkaa elää!

mennessä | tammi 12, 2023 | Työelämän kehittäminen | 0 Kommenttia

”Elävää Työelämää”- nimi sai alkunsa, kun aloimme muutaman kollegan kanssa pohtia, miten yhdessä toimimalla ja yhteistyötä lisäämällä voisi edistää hyvinvointia työelämässä. Uuden ideointi vaatii kuitenkin paljon aikaa ja sitä on mahdotonta toteuttaa ilman tarpeellista pysähtymistä.  Alkuperäinen idea verkoston toiminnasta hiipui – unelma jonkin uuden alusta jäi elämään.

Unelma alkoi saada uutta muotoa, kun me kaksi työelämän kehittämisen konkaria, Merja ja Sari Marita, aloimme puhua siitä sanoilla, joita molemmat ymmärsimme. Syntyi yhteinen visio – halusimme lisää näkökulmia siihen, millaista on Elävä Työelämä. Elävää Työelämää sanapariin sisältyy ajatus työn ja muun elämän tasapainosta ja siihen liittyy myös vahvasti merkitys työelämän tulevaisuuden turvaamisesta. Ajattelemme, että vain elävällä voi olla tulevaisuutta.  

 Koska tulevaisuuden rakentaminen on käynnissä jo tänään, aloimme kehittää alustaa, jossa työelämän asiantuntijat voivat tuoda esille erilaisia näkökulmia työelämästä. Puheenvuoroja, blogeja, Elävää Työelämää®-sivustolle kirjoittavat työelämän asiantuntijat ja erilaisissa työtehtävissä työtään kehittävät ammattilaiset. Blogien kautta me kaikki saamme ajatuksia työelämän arkeen ja tulevaisuuteen. Jokaisella kirjoittajalla on oma näkökulmansa ja sitä kautta puheenvuorot antavat ajattelemisen aineksia ja mahdollisuutta kehittyä ja kehittää Elävää Työelämää – yhdessä! Blogien lisäksi konseptiin kuuluu somessa (LinkedIn) käytävä keskustelu puheenvuorojen teemoihin liittyen.

 Unelman muuttuminen visioksi ei tapahtunut ”yhtäkkiä-yllättäen” vaan siihen tarvittiin rohkeutta – rohkeutta varata yhteistä aikaa ajatteluun ja uuden kehittämiseen sekä rohkeutta asioista puhumiseen, toisen näkökannoille altistumiseen ja ihan käytännön työnjaosta sopimiseen. Tarvitsimme rohkeutta myös sen arvioimiseen ”teemmekö oikeita asioita” ja ”saammeko tällä aikaan sitä, mistä unelmoimme”. Arvioinnin kautta löysimme ideoistamme ne kultajyvät, joita kannatti kehittää ja nyt Elävää Työelämää® alkaa elää!

Tervetuloa mukaan jatkamaan keskustelua LinkedInissä.

Blogi: Merja Hynynen ja Sari Marita Ikäheimo (12.1.2023)

Kirjoittajat ja sivuston ylläpitäjät ovat, paitsi fiksuja ja filmaattisia, myös palautteidenkin mukaan taitavia ammattilaisia. Heitä voit lähestyä työelämän kehittämiseen liittyvissä asioissa tai kun oma ajattelusi kaipaa selkiyttämistä. Meidät löydät SopuSointu hyvinvointipalvelut (Sari Marita) ja Työnohjauspalvelu Helmi (Merja).