Ilman tulta et voi sytyttää toisia

Ilman tulta et voi sytyttää toisia

mennessä | elo 21, 2023 | Johtaminen, Työelämän kehittäminen | 0 Kommenttia

Blogi: Merja Hynynen ja Sari Marita Ikäheimo 21.8.2023

Uuden toimintakauden alku, kesälomien jälkeen, tarjoaa luontevan tilaisuuden tarkastella työn kehittämistä ja työelämän parantamista. Modernissa yhteiskunnassa suuri osa valveillaoloajasta kuluu työpaikalla, joten on keskeistä luoda sellainen työympäristö, joka tukee hyvinvointia ja mahdollistaa työntekijöiden parhaan mahdollisen panoksen antamisen.

Työn kehittämisessä avainsana on jatkuva oppiminen. Maailma muuttuu nopeasti, ja teknologian ja innovaatioiden myötä myös työtehtävät voivat muuttua tai vanhentua. Siksi meidän kaikkien on elintärkeää ylläpitää ja päivittää osaamistamme. Työnantajien tulisi kannustaa työntekijöitä jatkuvaan oman työn tarkasteluun, sen kehittämiseen ja kehittymiseen työntekijänä sekä tarjota mahdollisuuksia siihen. Hyvinvoiva työntekijä on tuottavampi ja motivoituneempi.

Uusi syksy tarjoaa mahdollisuuden keskittyä erityisesti työntekijöiden osallistamiseen ja sitouttamiseen. Työntekijöiden kuuleminen ja heidän näkökulmiensa huomioiminen päätöksenteossa lisää työntekijöiden luottamusta vaikutusmahdollisuuksiin ja vahvistaa heidän motivaatiota. Tähän liittyen kannustamme – juuri sinut, johtamis- ja kehittämistyötä tekevä!

Siis: Haasta oma työyhteisösi kehittämään työpaikastanne toimivampi ja parempi versio itsestään. Valitkaa yhdessä yksi tai kaksi ydinasiaa, johon kiinnitätte erityistä huomiota ja jota lähdette kehittämään yhdessä? Tämän syyskauden Elävää Työelämää blogeissa tulee olemaan paljon ajattelun aineksia tuohon yhteiseen kehittämiseen. Haasteemme takana on mahdollisuus pitää työpaikat elävinä ja sitä kautta mahdollistaa elävä työelämä kaikkialle. Sillä – ilman elämää ei ole tulevaisuutta ja senhän haluamme jokainen toden totta varmistaa – hyvän tulevaisuuden!

Tästä alkaen Elävää Työelämää – sivusto siirtyy normaaliin päiväjärjestykseen eli uusi blogi ilmestyy jokainen maanantai. Tulossa on puheenvuoroja, joista me jokainen voimme saada ”sytykkeitä” omaan työhömme. Ne voivat antaa meille ideoita silloin, kun olemme epävarmoja tulevasta suunnasta. Ne voivat ohjata meitä löytämään asiantuntijoina työskenteleviä tai omassa työssään asiantuntijoiksi kehittyneitä ammattilaisia silloin, kun kaipaamme kehittymisen kumppaneita tai ajatusten pallottelua jonkun kanssa. Ja mikä parasta, sytykkeet voivat sytyttää meissä tulen, innostuksen kehittymiseen ja kehittämiseen. Se on erityisen tärkeää jokaiselle johtamis- tai kehittämistyötä tekevälle, sillä ilman tulta et voi sytyttää toisia! 

Jos blogi herättää ajatuksia, niin tule mukaan keskusteluun LinkedIniin.

Kirjoittajat, sivuston perustajat ja ylläpitäjät, Merja ja Sari Marita, ovat kokeneita työelämän kehittämisen ammattilaisia. Heitä voit lähestyä niin työelämän kehittämiseen liittyvissä asioissa tai kun kaipaat tukea oman ajattelusi selkiyttämiseksi. Sari Maritan palveluihin voit käydä tutustumassa SopuSointu Hyvinvointipalveluissa ja Merjan Työnohjauspalvelu Helmissä.