Oppia ikä kaikki

Oppia ikä kaikki

mennessä | joulu 18, 2023 | Työelämän kehittäminen, Työhyvinvointi | 0 Kommenttia

Blogi Merja Hynynen & Sari Marita Ikäheimo 18.12.2023

Tie ihmiskunnan menestykseen on aina ollut oppiminen. Ilman sitä, emme olisi säilyneet lajina, löytäneet uusia mantereita, kehittäneet sairauksiin parannuskeinoja, luoneet kirjapainoa jne. Jokainen päivä opettaa meitä tahtomattamme aina jollain tavoin. Sanonta `oppia ikä kaikki’ viitanneekin elinikäiseen oppimiseen, mikä on jopa välttämätöntä – enemmän kuin koskaan.

Elävässä työelämässä oppiminen ja uuden haltuun ottaminen on elinehto. Kulunut vuosi on haastanut myös meidät, Elä✓ää Työelämää® – sivuston perustajat, opettelemaan ja oppimaan. Halusimme lisätä keskustelua työelämän moninaisuudesta, tarjoten johtamis- ja kehittämistyötä tekeville edellytyksiä oppia yhdessä, oivaltaa uutta ja avartaa näkökulmia elävästä työelämästä. 

”Ihminen, joka on liian vanha oppimaan, on todennäköisesti aina ollut liian vanha oppimaan.” Minnie Haskins, sosiologi.

Mitä sitten olemme oppineet? Suurin oppiminen on tapahtunut liittyen digitaitoihimme. Olemme opetelleet hallinnoimaan sivustoamme, editoimaan tekstejä, käyttämään LinkedIniä aktiivisesti ja tekemään some-mainontaa. Olemme myös opetelleet lukemaan kävijätietoja sekä ideoineet, miten voisimme kehittää sivustoamme. Sivuston ylläpitoon on liittynyt myös vierailijablogien hankkimista ja yhteyksien luomista arvostamiimme ammattilaisiin. Heidän ansiostaan sivustomme sisällöstä on tullut innostavaa ja monipuolista. Olemme kiitollisia teistä jokaisesta kirjoittajasta ja lukijasta, että olette luottaneet meihin antaessanne aikaanne ja jakaessanne ajatuksianne ja osaamistanne.

Sivuston ylläpidon oppimiseen on liittynyt monenlaisia tunteita ja käytännön toimia. Aluksi haparoimme ja muistuttelimme toisillemme, miten mikäkin tuli tehdä. Opimme aikatauluttamaan ja hyödyntämään omaa työaikaamme tehokkaasti. Tuo oli tärkeää, sillä teemme kaiken oman työmme ohessa – rakkaudesta lajiin. Kummallekin on muotoutunut oma tapa tehdä asioita ja on ollut upeaa oppia yhdessä.

Kaiken tuon lisäksi – ehkä tärkein oppi, jonka olemme saaneet, liittyy työelämän kehittämiseen ja moniäänisyyden arvostamiseen.  Emme osanneet kuvitella, miten paljon erilaisia näkökulmia ja konkreettisia tapoja toimia, olemme itsekin saaneet elämäämme ja työhömme. Vierailijablogit ovat herättäneet lukijoissa oivalluksia ja motivoineet kehittämään johtamista ja työyhteisöjen toimivuutta.

Jäämme hyvillä mielin viettämään joulun aikaa, keskittyen läheisiin ja rauhoittumiseen. 

Kiitos jokaiselle mukana olleelle kuluneesta vuodesta ja tervetuloa kanssamme uuteen vuoteen 2024!

Kirjoittajat, sivuston perustajat ja ylläpitäjät, Merja ja Sari Marita, ovat kokeneita työelämän kehittämisen ammattilaisia. Heitä voit lähestyä niin työelämän kehittämiseen liittyvissä asioissa tai kun kaipaat tukea oman ajattelusi selkiyttämiseksi. Sari Maritan palveluihin voit käydä tutustumassa SopuSointu Hyvinvointipalveluissa ja Merjan Työnohjauspalvelu Helmissä.